Nyder jeg julen mindre, fordi jeg ikke tager på?

RSS
Jeg tager ikke på, fordi det er jul eller når det er jul. Det gør jeg aldrig. Betyder det så at jeg ikke nyder julen? Og at jeg afskærer mig selv fra alt det gode? Betyder det, at jeg ikke forstår at nyde livet?
Når jeg træner næsten hver dag i hele december, betyder det så, at jeg er fanatisk og ikke kan slappe lidt af og tage den med ro og nyde juletiden?
Når jeg ikke tømmer fade, skåle og glas, når jeg er til julefrokost eller julearrangementer i det hele taget, betyder det så, at jeg holder mig selv i et stramt greb for ikke at slippe kontrollen over min krop og min vægt?


Nej. Tværtimod. For jeg står ikke tilbage med utilfredshed, træthed og irritation over at være tyk og træt, fordi jeg spiser for meget. Jeg prøver at spise lidt af alting og ikke holde mig tilbage. Jeg har bare forstået (eller min hjerne har), at der er nok mad hver dag - og at ekstremt meget af noget godt ikke nødvendigvis udmunder i noget endnu bedre. Og jeg er ikke anderledes end andre, blot fordi jeg har det job jeg har. Jeg er helt almindelig og lige som alle andre. Og jeg har besluttet mig for at leve det bedste liv. Det gør jeg ved at spise mig til energi og overskud og ikke til overvægt og træthed. Og det gør jeg ved at træne min krop og bevæge mig nok. Uden at det ryger ud af balance (for ekstremt meget af noget godt udmunder ikke nødvendigvis i noget meget bedre).  
Og så har jeg den juleregel, at jeg spiser som jeg plejer, når det er mig selv, der har kontrol over måltidernes indhold - og så spiser jeg det der bliver serveret, når det bliver serveret, når det er andre, der vælger hvad der skal serveres - altså hvis jeg kan lide det. Og tåle det. 
Hvad gør du?

Forrige indlæg Næste indlæg

  • Birgitte Nymann