DILEMMA: Jeg er i god form, men vil gerne være stærkere. Hvordan øger jeg min muskelstyrke?

RSS
DILEMMA:
Jeg er i god form, me
n vil gerne være stærkere. Hvordan øger jeg min muskelstyrke?

LØSNING: Større belastning og færre gentagelser.

Du skal i gang med styrketræning, som mange kvinder ellers forsømmer. Det er synd – for det giver en rigtig god efterforbrænding og er vigtigt, hvis du er i gang med et vægttab, hvor ikke kun fedt, men også muskler ryger. Hvis du vil være stærkere, skal du løfte tungere, så du ikke er i stand til at lave lige så mange gentagelser. Altså skal du passe på med at hyggetræne ved en belastning, som ikke udfordrer din krop noget særligt, men til gengæld føles rart, fordi du har helt styr på det. Du får bare ikke flad mave af at lave 200 mavebøjninger i træk, hvor det først bliver hårdt efter de 170 – det er simpelthen for nemt! I stedet skal du lave øvelser, der er mere krævende, eller øvelser med tungere vægt, så du max kan lave 10 gentagelser i træk. Det giver en helt anden styrke og udfordrer dine muskler på en anden og mere intens måde.


Forrige indlæg Næste indlæg

  • Birgitte Nymann